Túrótorta német módra, német túróból


Hozzávalók:
az alaphoz: 
50 gr. margarin
30 gr. cukor
125 gr. liszt
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál tej

Belag (a "krém" fordítást nem fogadta el a német néni, de nem tudom, mi lehet, mert mégiscsak krém állagú, és ez adja a torta lényegét) 
1 kg túró ( lehetőleg zsírszegény)
150 gr margarin
200 gr cukor
2 egész tojás
50 gr vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj
rumba áztatott mazsola
szeletelt mandula

Elkészítés

Az alaphoz: a margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. 
Morzsás dolgot kapunk eredményképpen; ezt kell beletuszkolni a tortaforma aljába. 

A "Belag"-hoz: 
a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, pudingport, reszelt citromhéjat, mazsolát. 
Ráöntjük a tésztára, megszórjuk a szeletelt mandulával, majd sütjük.

Nekem 180 fokos sütőben majdnem odaégett, úgyhogy azt javaslom, hogy félidőben, de legkésőbb fél óra sütés után tegyünk rá fóliát és úgy süssük tovább. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése