Hozzávalók:
500g túró,
2dl búzadara (lágy),
3 tojás,
2 vaniliás cukor,
kevés só, semmi több, 3-4 óra hűtőben, azt mehet, szenzációs lesz!!
egy citrom lereszelt héja
3-4 óra állás a hűtőben,
Forró vízben kifőzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
A kész gombócokat darált, pirított zabpehelybe forgattam.
Azóta próbáltam túrógombócot készíteni az itt kapható "frisch Käse"-ből is; egész jó lett. Mivelhogy egy picit sós, nem sóztam tovább. Viszont valóban jót tesz neki, ha órákig áll a hűtőben. Ez most jó puha lett. Bár, az elején sem volt kemény; nem tudtam kézzel gombócokat formálni, csak kanállal szaggattam bele.
Azóta próbáltam túrógombócot készíteni az itt kapható "frisch Käse"-ből is; egész jó lett. Mivelhogy egy picit sós, nem sóztam tovább. Viszont valóban jót tesz neki, ha órákig áll a hűtőben. Ez most jó puha lett. Bár, az elején sem volt kemény; nem tudtam kézzel gombócokat formálni, csak kanállal szaggattam bele.
0 megjegyzés: