Túrógombóc német túróból

Hozzávalók:

500g túró, 
2dl búzadara (lágy), 
3 tojás, 
2 vaniliás cukor, 
kevés só, semmi több, 3-4 óra hűtőben, azt mehet, szenzációs lesz!!  
egy citrom lereszelt héja

3-4 óra állás a hűtőben, 
Forró vízben kifőzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.

A kész gombócokat darált, pirított zabpehelybe forgattam. 

Azóta próbáltam túrógombócot készíteni az itt kapható "frisch Käse"-ből is; egész jó lett. Mivelhogy egy picit sós, nem sóztam tovább. Viszont valóban jót tesz neki, ha órákig áll a hűtőben. Ez most jó puha lett. Bár, az elején sem volt kemény; nem tudtam kézzel gombócokat formálni, csak kanállal szaggattam bele. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése