Hozzávalók négy főre:
1 kg (kb) Hokkaido tök
( A Hokkaido tökről azt kell tudni, hogy a héja ehető, miután megfőtt. ezért nem is nagyon kell hámozni, esetleg csak a nem szép részeket kell levágni róla, ha van olyan. )
25 dkg darált hús
20 dkg feta sajt
1 közepes fej vöröshagyma
1 db chilipaprika
10 db koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
só, bors, paprika,
1 teáskanál vegeta
őrölt szerecsendió ízlés szerint
kis vaj, vagy olíva olaj
Az öntethez: 2 dl tejföl, 5 dkg medvehagyma, só
Elkészítés:
1. A hokkaido tököt megmossuk, majd kb. 1/3-ad részénél levágjuk a kalapját, a magját kiszedjük.
2. Karalábévájóval vagy kis késsel óvatosan elvékonyítjuk a tök húsát, kb. 1 cm-es vastagságúra.
3. Betesszük a sütőbe egymás mellé és kb. 180 fokon 20 percig sütjük.
4. A vajon vagy olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a darált húst, paradicsomot, a tök kikapart húsát, és fűszerezzük.
5. A darált húsos keverékhez hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a felkockázott fetasajt két harmadát.
6. Megtöltjük a töltelékkel a tököt, majd a tejeére tesszük a maradék feta sajtot és rátesszük a tök tetejét is.
7. Betoljuk a sütőbe, 20 percre, kb. 170-180 fokra
8. Az öntethez a hozzávalókat hozzákeverjük.
9. Mikor megsült és tálaljuk, vágjuk négy részre és locsoljuk meg a tejfölös öntettel.
10. Én karikára vágott sült krumplival szoktam tálalni.
Nagyon-nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés: