Olíva pestoval töltött csirkemell


Egy német barátnőmet vártam vendégségbe és valami magyarosat szerettem volna csinálni, de nem paprikásat. Aztán elcsúszott a dolog mediterrán vidékre is... az olívapesto miatt, de nem bántuk meg; nagyon finom lett. 

Hozzávalók 4 főre: 

4 vékony szelet kiklopfolt csirkemell 

4 kiskanál olívapesto

4 szelet bacon

60 dkg előfőzött burgonya

fél fej édeskömény

egy nagy fej vöröshagyma

egy csokor friss petrezselyem

kb. 1,5 dl fehérbor

só, őrölt rozmaring

kis vaj a tepsi kikenéséhez


Az előfőzött krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egyenletesen elosztjuk a tepsi alján. Rátesszük a karikákra vágott hagymát, a felszeletetelt édesköményt és megsózzuk. 

A csirkemelleket bekenjük az olívapestoval, feltekerjük, majd betekerjük a szalonnával.

Rátesszük a krumpli-hagyma tetejére.

A krumplira kis fehérbort locsolunk.

190 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük, majd amikor a hús puha, levesszük a sütőedény tetejét és fedő nélkül tovább pirítjuk.

Természetesen salátával tálaljuk. 

A barátnőm annyi édeskömény teát ivott gyerekkorában, hogy csak udvariasságból kezdte el enni az ételt... mert már gyerekkorában eltelt az édesköménnyel. Ez az étel viszont annyira ízlett neki, hogy szedett még egyszer és azt mondta, hogy ok., kipróbálja ő is otthon. :) 

A felvétel még nyers állapotában készült, mert amikor végre kész az étel, mindig elfelejtek fotózni. :)


Jó étvágyat! :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése