Tépős kenyér

Ha már úgyis valaki frau Boronyeze-nek hívott... gondoltam, kipróbálom ezt a receptet, de "beolaszosítok" én is. :) 
Amúgy nagyon nehezen mondják ki a nevemet. :) 

Hozzávalók: 
(Németországban kaphatók)

A kenyérsütő forma aljára: 
kis olívaolaj kb. 1 evőkanálnyi (Én ma valami más olajat használtam, de teljesen jó az olívaolaj .)
1 kávéskanál só
70 ml tej
180 ml víz

Egy tálban összekeverjük: 

200 gr Ciabatta liszt
kb. 170 gr. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
egy csomag szárított élesztő,
egy evőkanál szárított oregano 

A kenyérsütőgép dagasztó funkcióját használjuk.

A vajkrémhez: 

120 gr vaj, megolvasztva
egy gerezd fokhagyma
egy evőkanál szárított petrezselyem
egy kiskanálnyi olasz fűszerkeverék (a fotón látható)

És még egy kis parmezán, megszórni a tésztát. 

Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk, lehetőleg négyzet alakúra. 
Bekenjük a vajkrémmel, megszórjuk a parmezánnal. 
Feltekerjük, mint a pizzát, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk. 
Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a kis tekercseket. Ahogy jön, egymásra... A rétegek közé is kenünk a vajkrémből.
Ha kész, fél órát kelesztjük meleg helyen, majd a sütőbe toljuk és 175 fokon, kb. 20 percig sütjük. 
10 perc sütés után a maradék vajkrémet is ráönthetjük a tésztára. 






                                      
Nagyon-nagyon finom! 

Mi egyszerűen csak paradicsomot ettünk mellé. hisz annyira ízletes a vajtól, hogy nem kívánkozik mellé semmi. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése