Hozzávalók:
Leveles saláta, ami van. Lehet vegyes is, előre megmosott...
2 szelet nem friss kenyér
2 gerezd fokhagyma
100 gr majonéz
30 gr balzsamecet
1/2 kiskanál olasz fűszerkeverék
1/2 kiskanál petrezselyem
1 teáskanál citromlé
1 vagy 2 kiskanál cukor
Sok kicsi paradicsom (kb. 7db )
1 kis lilahagyma, karikákra vágva
Kb. 8 db olívabogyó
30 gr parmezán reszelve
1, a kenyeret apró kockára vágjuk és vajon megpirítjuk, majd elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk az olasz fűszerkeveréket.
2, Elkészítjük a szószt: egy kis tálban összekeverjük a majonézt a fokhagymával, citromlével, cukorral, fűszerekkel.
Egy nagy tálba öntjük a saláta leveleket, a megpirított kenyérkockákat, olívabogyót, paradicsomot.
Tálaláskor öntünk a tetejére a majonézes öntetből.
Ez magában is klassz étel.
Mi ma lazaccal ettük és krumplipürével.
Leveles saláta, ami van. Lehet vegyes is, előre megmosott...
2 szelet nem friss kenyér
2 gerezd fokhagyma
100 gr majonéz
30 gr balzsamecet
1/2 kiskanál olasz fűszerkeverék
1/2 kiskanál petrezselyem
1 teáskanál citromlé
1 vagy 2 kiskanál cukor
Sok kicsi paradicsom (kb. 7db )
1 kis lilahagyma, karikákra vágva
Kb. 8 db olívabogyó
30 gr parmezán reszelve
1, a kenyeret apró kockára vágjuk és vajon megpirítjuk, majd elzárjuk a tüzet és hozzáadjuk az olasz fűszerkeveréket.
2, Elkészítjük a szószt: egy kis tálban összekeverjük a majonézt a fokhagymával, citromlével, cukorral, fűszerekkel.
Egy nagy tálba öntjük a saláta leveleket, a megpirított kenyérkockákat, olívabogyót, paradicsomot.
Tálaláskor öntünk a tetejére a majonézes öntetből.
Ez magában is klassz étel.
Mi ma lazaccal ettük és krumplipürével.
0 megjegyzés: