Hozzávalók:
Kifőtt tészta, kb. 30 dkg
kb. 0,5 kg brokkoli, karfiol, sárgarépa vegyesen
kicsit több, mint fél doboz mascarpone sajt
egy kis doboz tejszín
1evőkanál burgonyaliszt
kb. 2 dl tej
Fűszerek:
ételízesítő,
fasírt fűszerkeverék
bors
reszelt sajt a tetejére
A tésztát kifőzzük.
A zöldségeket megpároljuk és ételízesítővel ízesítjük.
Elkészítjük a mártást: a tejszínhez adjuk a mascarponét, kis lisztet, és a fűszereket.
Tejjel hígítsuk mártás sűrűségűre. Lehet kicsit hígabbra, mert a tészta felveszi sülés közben a folyadékot.
Amikor mind a három dolog kész van, rétegesen lerakjuk egy kivajazott tálba, vagy összekeverjük egy lábosban és az összekevert ételt öntjük át a kivajazott tálba.
Tetejére reszelt sajtot teszünk és forró sütőben átsütjük, kb. 20 percig.
Nagyon finom, laktató, hús mentes étel.
Kifőtt tészta, kb. 30 dkg
kb. 0,5 kg brokkoli, karfiol, sárgarépa vegyesen
kicsit több, mint fél doboz mascarpone sajt
egy kis doboz tejszín
1evőkanál burgonyaliszt
kb. 2 dl tej
Fűszerek:
ételízesítő,
fasírt fűszerkeverék
bors
reszelt sajt a tetejére
A tésztát kifőzzük.
A zöldségeket megpároljuk és ételízesítővel ízesítjük.
Elkészítjük a mártást: a tejszínhez adjuk a mascarponét, kis lisztet, és a fűszereket.
Tejjel hígítsuk mártás sűrűségűre. Lehet kicsit hígabbra, mert a tészta felveszi sülés közben a folyadékot.
Amikor mind a három dolog kész van, rétegesen lerakjuk egy kivajazott tálba, vagy összekeverjük egy lábosban és az összekevert ételt öntjük át a kivajazott tálba.
Tetejére reszelt sajtot teszünk és forró sütőben átsütjük, kb. 20 percig.
Nagyon finom, laktató, hús mentes étel.
0 megjegyzés: