Tészta zöldségekkel

Hozzávalók:
Kifőtt tészta, kb. 30 dkg
kb. 0,5 kg brokkoli, karfiol, sárgarépa vegyesen
kicsit több, mint fél doboz mascarpone sajt
egy kis doboz tejszín
1evőkanál burgonyaliszt
kb. 2 dl tej
Fűszerek:
ételízesítő,
fasírt fűszerkeverék
bors
reszelt sajt a tetejére

A tésztát kifőzzük.
A zöldségeket megpároljuk és ételízesítővel ízesítjük.
Elkészítjük a mártást: a tejszínhez adjuk a mascarponét, kis lisztet, és a fűszereket.
Tejjel hígítsuk mártás sűrűségűre. Lehet kicsit hígabbra, mert a tészta felveszi sülés közben a folyadékot.
Amikor mind a három dolog kész van, rétegesen lerakjuk egy kivajazott tálba, vagy összekeverjük egy lábosban és az összekevert ételt öntjük át a kivajazott tálba.
Tetejére reszelt sajtot teszünk és forró sütőben átsütjük, kb. 20 percig.

Nagyon finom, laktató, hús mentes étel. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése