Karfiolos-sárgarépás köret húsgombóchoz, vagy sült húsokhoz

Hozzávalók:
1fej karfiol
50 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
2 közepes fej vöröshagyma
só,
bors
pici ételízesítő esetleg


A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem, majd enyhén sós vízben párolom, kb. 15 percig.
A sárgarépát meghámozom, lemosom, egyforma vastag karikákra szeletelem, és a karfiollal együtt párolom, kb. 10 percig.
Vajon megdinsztelem a kockákra vágott vöröshagymát, lisztet teszek hozzá, majd tejszínt is teszek hozzá. Lassan összefőzöm, állandó keverés mellett. Kb. 5 perc. Tetszés szerint sózom, borsozom, beledobálom a párolt zöldségeket, petrezselyem zöldet, óvatosan összerázom, és tálalom.

Könnyű köret húsok mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése