Tudom, uncsi téma, de enni kell. És most én éppen egy hús nélküli szakaszomban vagyok, úgyhogy ma lecsó volt hajdinával. A lecsó ismert, a hajdina nem annyira. Pedig lehetne, mert sok vasat, B-vitamint, és ásványi sókat tartalmaz, E-vitamint...Használata javasolható izületi kopások esetén! Ezzel küzd fél Magyarország! Ezenkívül értágító hatása is van- szintén a másik népbetegség....
Szóval ma zöldséges hajdina volt a lecsó mellé ebédre.
Hozzávalók:
500 g hajdina
2-3 közepes nagyságú répa lereszelve
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
1 közepes zeller lereszlve
2 ek. vegamix
só
A hajdinát több vízben jól át kell mosni, majd jól lecsöpögtetni, és utána olajon megpirítani egészen addig, míg nem érezzük a megpörkölődött hajdina illatát. (De nem odaégetni! :) )
Ekkor fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, hozzáadni a fent leírtakat, és 15-20 perc alatt puhára főzni.
Finom!
forrás: Walter Pedrotti: Gabonafélék Kossuth kiadó 2008
0 megjegyzés: