Mai menü

Tudom, uncsi téma, de enni kell. És most én éppen egy hús nélküli szakaszomban vagyok, úgyhogy ma lecsó volt  hajdinával. A lecsó ismert, a hajdina nem annyira. Pedig  lehetne, mert sok vasat, B-vitamint, és ásványi sókat tartalmaz, E-vitamint...Használata javasolható izületi kopások esetén! Ezzel küzd fél Magyarország! Ezenkívül értágító hatása is van- szintén a másik népbetegség.... 
Szóval ma zöldséges hajdina volt a lecsó mellé ebédre. 

Hozzávalók: 

500 g hajdina 
2-3 közepes nagyságú répa lereszelve
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
1 közepes zeller lereszlve
2 ek. vegamix

A hajdinát több vízben jól át kell mosni, majd jól lecsöpögtetni, és utána olajon megpirítani egészen addig, míg   nem érezzük a megpörkölődött hajdina illatát. (De nem odaégetni! :) ) 
Ekkor fel kell önteni 3x-os mennyiségű vízzel, hozzáadni a fent leírtakat, és 15-20 perc alatt puhára főzni. 

Finom! 

forrás: Walter Pedrotti: Gabonafélék  Kossuth kiadó 2008

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése