Hozzávalók:
1 fej karfiol rózsáira bontva
8 db tojás , ebből 6 db főzve, szeletelve, 2 db pedig nyersen
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
4 dkg vaj
zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld
A karfiolt megpároljuk, kicsit ízesített vízben. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával meghintjük. Beletesszük a karfiol rózsákat, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a tojás szeleteket.Ezt is ízesítjük és megszórjuk petrezselyem zölddel is.
Ez után a maradék 2 tojás fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját, és tejfölt is adunk hozzá, majd a reszelt sajt felé. Ízesítjük, majd ráöntjük a karfiolra. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd forró sütőben átsütjük.
Finom, hús nélküli étel.
1 fej karfiol rózsáira bontva
8 db tojás , ebből 6 db főzve, szeletelve, 2 db pedig nyersen
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
4 dkg vaj
zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld
A karfiolt megpároljuk, kicsit ízesített vízben. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával meghintjük. Beletesszük a karfiol rózsákat, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a tojás szeleteket.Ezt is ízesítjük és megszórjuk petrezselyem zölddel is.
Ez után a maradék 2 tojás fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját, és tejfölt is adunk hozzá, majd a reszelt sajt felé. Ízesítjük, majd ráöntjük a karfiolra. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd forró sütőben átsütjük.
Finom, hús nélküli étel.
0 megjegyzés: