Drezdai stollen bea módra, tej nélkül, kókuszolajjal

Hozzávalók:
60 dkg süteményliszt
12 dkg cukor
1 csom. vaniliás cukor
pici só
kb. 1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
fahéj,
kardamom
1 keserű mandula aroma
1 zacskó őrölt mandula
kockákra vágott kandírozott citrom és narancshéj
20 dkg mazsola, rumba áztatva (előző este)
1 zacskó mediterrán aszalt gyümölcs keverék- ha nem találunk a boltban kandírozott citromot
1 citrom lereszelt héja
fél citrom kifacsart leve
11 dkg kókuszolaj
1 zacskó sütő élesztő
kb. 2 dl víz

porcukor a szóráshoz
elkészítés:
A mazsolát előző este rumba áztatjuk.
Másnap összekeverjük a lisztet, élesztőt, cukrokat, fűszereket, kókuszolajat és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ne legyen túl puha.  Az egészet letakarjuk, és jó sokáig, kb. 2-3 óráig kelni hagyjuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és a tészta felét beleöntjük, 180 fokos sütőben sütjük, kb. 40 percig.

Ha kisült, és kivettük a sütőformából, szórjuk meg porcukorral. Ez az adag két őzgerinc formát tölt meg.
Egy-két hétig eláll, állítólag.

Jó étvágyat hozzá! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése