Hozzávalók 6 személyre: 6 szelet pulykamellfilé
½ l fehérbor
2 szál sárharépa
1 metélőzeller
1 fej hagyma
2-3 babérlevél
3 szem szegfűszeg
½ citrom felkarikázva
1 teáskanál durvára őrölt bors, só
Összekeverjük a bort, a szeletelt sárgarépát, a megtisztított zellert, a felaprított ahgymát. Hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, szegfűszeget, sót. A húst az így elkészített páclébe tesszük és egy éjszakán át érleljük a hűtőben. Nem árt egyszer átforgatni. Másnap felforralunk egy l vizet, hozzáöntjük a páclét a hússal együtt és egy órán át főzzük. Ezután a saját levében hagyjuk kihűlni.
Mártás:
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv,
1 citrom leve,
2,5 dl majonéz,
a pulyka főzőlevének egy kis része (kb. 2 dl)
és a zöldségek, amiben pácolódott-főtt a pulyka
2 doboz tonhalkonzerv,
1 citrom leve,
2,5 dl majonéz,
a pulyka főzőlevének egy kis része (kb. 2 dl)
és a zöldségek, amiben pácolódott-főtt a pulyka
Ezeket összeturmixoljuk és a kihűlt hússzeletekre öntjük.
A megmaradt páclét felhasználhatjuk leves készítéséhez is, vagy egyszerűen csak főzünk bele valami levesbetétet.
A megmaradt páclét felhasználhatjuk leves készítéséhez is, vagy egyszerűen csak főzünk bele valami levesbetétet.
Nagyon finom!
trinity | 2010. augusztus 17. 4:08
Hű, ez valóban finom lehet! Nagyon jól hangzik!!!
Bea | 2010. szeptember 9. 15:28
Jaj, nagyon finom. Most vettem csak észre, hogy írtál, bocsi.