Anyósomtól tanultam, nagyon finom pogi, a hajtogatás miatt könnyű a tésztája. Vendégségben ez fogy el először. :)

Hozzávalók: 30 dkg liszt (Én mindig dupla adagot készítek)
10 dkg zsír
2 dkg élesztő kis cukorral, liszttel tejben felfuttatva
1 tojás sárgája
1/2 kávésk. só

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, a tojássárgáját a sóval és az egészet összekeverjük, hozzáadva a megkelt élesztőt is.
15 perc pihentetés után kisodorjuk, 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk, összehajtogatjuk. (3 rétegűre)
15 perc pihentetés után újra sodorjuk és ezt még egyszer megismételjük.
Újabb 15 perc pihentetés után kisujjnyi vastagra nyújtjuk , tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
A tepsiben is kelesztjük 15 percig és utána sütjük.